over social klus

We denken in mogelijkheden! Onze visie is dat wij zoveel mogelijk mensen willen helpen. Want bij Stichting Social Klus zien we alles als een sociale klus. Durf te vragen!

 

We zijn één maatschappij die elkaar helpt!

Of het nu gaat om een helpende hand in de tuin, een klus in huis, digitale ondersteuning óf een luisterend oor. Door de inzet van vrijwilligers houden we de hulp laagdrempelig en vlak bij huis. Zit je in financiële moeilijkheden of heb je last van een lichamelijke of psychische beperking waardoor het uitvoeren van dagelijkse taken niet lukt? Klop aan bij Social Klus en wij kijken samen naar een gepaste oplossing voor jouw hulpvraag.

Bij Social Klus delen wij de visie dat iedereen gebruik moet kunnen maken van onze dienstverlening. Wij streven naar het bieden van maatwerk, mede mogelijk gemaakt door vrijwillige donaties aan de Social Spaarpot. Nieuwe vrijwilligers die graag hun handen uit de mouwen steken en iets willen betekenen voor een ander, zijn altijd welkom bij Social Klus. Je bepaalt zelf hoe vaak je inzetbaar bent.

Help bijvoorbeeld één keer per week mee als vrijwilliger of zet je maandelijks in voor de Social Klusdag. Op deze dag pakken wij in één keer met verschillende teams meerdere klussen aan. Onze enige voorwaarde is dat jij energie krijgt van het vrijwilligersteam. Ben je geen klusser? Dan kun je ook ondersteunen op ons kantoor! Kom gerust langs om de mogelijkheden te bespreken, neem een kijkje bij onze vacatures of loop een paar uurtjes mee en ervaar zelf de kracht van vrijwilligerswerk.

Ons team

Gijs Bullens

Bestuurder

Chantal Huijbrechts

Sociaal Werker

Caroline van den Akker

Sociaal Werker

Marloes Otte

Sociaal Werker

Leonie Ansems

Sociaal Werker

Tamara Parren

Sociaal Werker

Michiel van Vulpen

Sociaal Werker

Denise Braat

Sociaal Werker

Robin Brouns

Sociaal Werker

Ilona Coppens

Sociaal Werker

Carmen Hack

Sociaal Werker

Check it out

We denken in mogelijkheden! Onze visie is dat wij zoveel mogelijk mensen in Roosendaal willen helpen. Want bij Stichting Social Klus zien we alles als een sociale klus. Durf te vragen!

We voeren onze diensten uit met vrijwilligers, ondanks dat zij kundig zijn en graag iets willen betekenen voor een ander, heeft vrijwilligerswerk natuurlijk wel zijn grenzen. Daarom komen wij voorafgaand aan de werkzaamheden langs om te bespreken hoe wij jou het beste kunnen helpen! Bij Praktische Ondersteuning en bij de Boodschappenhulp werken we in kleine teams, want een klus samen uitvoeren is natuurlijk veel leuker.

Iedereen kan een verzoek bij ons indienen! Zo lang je maar in ons werkgebied woont. Woon je buiten gemeente Roosendaal en ben je benieuwd of wij je toch kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Bij Social Klus staan wij namelijk klaar voor iedereen, omdat wij geloven dat elke klus een sociale klus is. Het maakt hierbij niet uit of je oud of jong bent of wat jouw persoonlijke situatie is. Samen kijken wij naar mogelijkheden om een klus te klaren met hulp van onze vrijwilligers.

We zijn actief in de gemeente Roosendaal. Social Klus is dus niet alleen actief in de stad Roosendaal, maar ook in de dorpen Moerstraten, Heerle, Nispen en de Wouwse Plantage. Woon je hier buiten en ben je benieuwd of wij je toch kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Social Klus wil een veilige organisatie zijn waar alle vrijwilligers, hulpvragers en medewerkers zich thuis voelen. Wij nemen problemen rondom grensoverschrijdend gedrag serieus.

Pesten, agressie en geweld, discriminatie en seksuele intimidatie zijn voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag.

Stichting Social Klus werkt met een gedragscode, een aannamebeleid voor vrijwilligers en alle medewerkers en vrijwilligers dienen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen. Ook is er een Vertrouwenscontactpersoon (VCP) aangesteld.

De VCP biedt de mogelijkheid om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie te praten. De VCP gaat in gesprek met slachtoffer of beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.

VCP_Martin

Onze VCP is Martin Kleine Schaars. Martin heeft veel ervaring in het voeren van gesprekken met mensen in moeilijke situaties door zijn jarenlange werk binnen de sociale dienst, schulphulpverlening, interne deskundigheidsbevordering en als coach zowel binnen de gemeente als daarbuiten.

Wil je in contact komen met Martin?
Stuur een mail naar vcp@socialklus.nl of bel 06-42 48 87 18.

De ANBI-status is op dit moment in aanvraag.

Vooruitlopend op de ANBI-status publiceren wij hierbij de volgende stukken:

Raad van toezicht & bestuur

Stichting Social Klus staat onder toezicht van ‘de raad van toezicht’.

De raad van toezicht en bestuur is gevuld met betrokken Roosendalers, geselecteerd op basis van hun diversiteit in expertise, achtergrond en persoonlijkheden.

De leden van de raad van toezicht ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben recht op een vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten.

Om transparantie en professionaliteit kracht bij te zetten hebben wij ons aangesloten bij de verzameling van gedragsregels sociaal werk, “de governancecode Sociaal Werk”. De reglementen van de raad van toezicht en bestuur, alsook de arbeidsovereenkomsten worden aan deze code getoetst.

De raad van toezicht is te bereiken via rvt@socialklus.nl.

Raad van bestuur
Het dagelijks bestuur wordt gevormd door dhr. G.J.K. Bullens.

De leden van de raad van toezicht zijn:

Michael Yap / Voorzitter

Expertise: juridisch en maatschappelijke vraagstukken

Jolanda van Kalmthout / Algemeen lid

Expertise: complexe doelgroepen en ethisch handelen

Marian Uitdewilligen / Algemeen lid

Expertise: sociaal domein

Sebastiaan Waegemaekers / Algemeen lid

Expertise: management & innovatie

Joost van der Linden / Algemeen Lid

Financiën