Roosendaal voor Elkaar

Helpen maakt happy! Daarom brengt Social Klus vraag en aanbod bij Roosendaal voor Elkaar samen. Zo ontdek je makkelijk en veilig de perfecte match.

Als vrijwilliger zet je je op regelmatige basis in voor het welzijn van mensen bij jou in de buurt. Dat doe je door bijvoorbeeld te helpen met alledaagse klusjes, door de boodschappen periodiek te doen of door gewoon een praatje te maken met iemand die zich eenzaam voelt. Maar ook door het ondersteunen van een vereniging, bijvoorbeeld door bestuurswerk uit te voeren of door te helpen achter een bar.

Ben jij vrijwilliger in Roosendaal of wil je vrijwilliger worden? Social Klus brengt vraag en aanbod bij elkaar via de vrijwilligerscentrale Roosendaal voor Elkaar. Wij ondersteunen hiermee ook organisaties en verenigingen die met vrijwilligers samenwerken.

Een account hebben bij Roosendaal voor Elkaar heeft veel voordelen. Je krijgt veel inspiratie, een paar keer per jaar een bedankje en een uitnodiging voor ons jaarlijkse vrijwilligersfeest. Wij bieden hiernaast inspirerende trainingen aan via onze academie Leer van Elkaar. Zo kun je nog meer impact maken met je vrijwilligerswerk. Door vrijwilliger te worden doe je dus niet alleen iets goeds voor een ander, maar ook voor jezelf!

Weet je nog niet goed wat voor soort vrijwilligerswerk het beste bij je past? Kom langs voor een talententest!

Als taalvrijwilliger van de Bibliotheek zet ik mij al zeven jaar in bij één van de tien taalgroepen. Het gaat mij om het contact met andere mensen, ze bekend maken met onze normen en waarden. Ik leer zelf ook weer van de deelnemers, er ontstaat een wisselwerking tussen culturen. Het zorgt vooral voor voldoening. Ben ik na mijn vrijwilligerswerk op weg naar huis, dan kan ik oprecht zeggen dat ik trots op mezelf ben. Ik heb steeds weer het gevoel dat ik iets goeds heb gedaan en dat heeft een positieve invloed op mezelf én de mensen om mij heen. Win-win!

Stichting Social Klus is sinds januari 2020 de beheerder van Roosendaal voor Elkaar. Via dit platform brengen wij mensen die een vrijwilliger nodig hebben en mensen die zich graag inzetten voor anderen bij elkaar. Ook ondersteunen wij organisaties met het werven en ondersteunen van hun vrijwilligers.

Sta jij te popelen om mensen in de buurt te ondersteunen met vrijwilligerswerk? Dan kun je contact met ons opnemen voor meer informatie. We helpen je met een keuze maken uit het vrijwilligerswerk waar jij een goed gevoel bij hebt, zodat jij snel kunt starten met het helpen van anderen! We bieden trainingen aan via onze vrijwilligersacademie Leer van Elkaar, zodat jij nog meer impact kunt maken.