Vrijwilliger worden?

Voor iedereen is er een plek als vrijwilliger binnen Stichting Social Klus!

We denken in talenten en mogelijkheden in plaats van wat iemand allemaal niet kan!
Voor de hand liggend zijn de functies als klusser, tuinman/vrouw, verhuizer, maatje, gastheer of-vrouw, of als hulp bij de administratie, maar er is nog veel meer mogelijk! Neem ook zeker even een kijkje bij vacatures.

Een specifieke ervaring is absoluut niet nodig. We werken voornamelijk met (kleine) groepen waarin we zoveel mogelijk diversiteit qua vrijwilligers willen hebben. Uiteraard zijn we wel blij met specifieke kennis.

We willen ook graag een plek bieden aan mensen die misschien net wat meer ondersteuning nodig hebben. Is er sprake van een lichamelijke of psychische beperking? Ook dan willen we graag de mogelijkheden bekijken.

Zit je tussen banen in en wil je toch de beschikbare tijd leuk besteden? Heb je op dit moment een uitkering en is de kans op een baan nog niet heel erg dichtbij of wil je wellicht je horizon verbreden richting een andere branche? Neem contact op en samen kijken we naar een mogelijkheid binnen Stichting Social Klus.

Werk je liever flexibel of regelmatig? Beide is mogelijk, jij bepaalt hoe vaak je ingezet wilt worden. Maatwerk is voor ons belangrijk en we spreken samen af hoe en wat je wilt/kan doen.

Vrijwilligersvergoeding

Praktische ondersteuners krijgen een vooraf afgesproken percentage van de donatie die de hulpvrager geeft. Kennismakers ontvangen een vaste vergoeding per maand. Met deze onkostenvergoeding trachten we tegemoet te komen in de eventuele kosten die je als vrijwilliger maakt. Denk hierbij aan belkosten, KM-vergoeding of wellicht het gebruik van je eigen gereedschap. Wettelijk is in 2019 de maximale vrijwilligersvergoeding bepaald op €170,- per maand en €1.700,- per jaar. Voor meer info hierover kijk op de website van de belastingdienst of klik hier.

Sociaal belang

Van het vrijwilligerswerk krijg je veel waardering van de hulpvragers. Dit zal altijd een belangrijk onderdeel zijn van het werk. Wij vinden ook dat het voor vrijwilligers ook onderling leuk moet zijn. Vandaar dat wij ook minimaal 1x per jaar een leuk feest organiseren ter waardering van onze vrijwilligers en elke maand proberen we bij elkaar te komen om de gang van zaken te bespreken en nieuws te delen. Je leert elkaar kennen en je netwerk wordt vergroot.

Vrijwilligersovereenkomst

We werken met een vrijwilligersovereenkomst. Belangrijke onderdelen hierin zijn dat vrijwilligerswerk vrijwillig maar niet vrijblijvend is, wat we van de vrijwilligers verwachten en wat ze van ons kunnen verwachten, dat men verzekerd is via Stichting Social Klus en via de gemeente, de vrijwilligersvergoeding en dat wij de ondersteuning aanbieden die de vrijwilliger nodig denkt te hebben. Het is voor vrijwilligersorganisaties verplicht om voor hun vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen bij de gemeente, dit is voor ons gratis en regelen we graag namens je.

Nieuwsgierig geworden om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Vrijblijvend een gesprek hierover aangaan? Bel ons op voor een afspraak of zoek contact via het contactformulier.


Anton: “Na mijn pensionering wilde ik totaal niet in een gat vallen. Ik wilde ook eigenlijk iets heel anders doen dan mijn beroep. Mijn hobby is timmerwerk. Bij Social Klus werk ik op afroep, dus als ik nodig ben én tijd heb. Heb zo al leuke dingen kunnen maken en met een kop koffie maken ze me al blij.”