Roosendaals Jeugdontbijt

Onze missie: een goede start met een gezond ontbijt voor ieder kind!

Ontbijt is de eerste maaltijd van de dag. En een goed begin is het halve werk! Kinderen letten beter op, zijn fitter en hebben daardoor meer plezier. Maar je kind iedere dag met een gezond ontbijt naar school sturen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld omdat er niet genoeg geld is.

Voor deze gezinnen, met kinderen van 3 tot en met 17 jaar, is er het Roosendaals Jeugd Ontbijt. Onze vrijwilligers bezorgen wekelijks een boodschappentas, goed voor 7 ontbijtjes, bij het gezin thuis. Tijdens de ondersteuning kijken we samen met de gezinnen hoe we de situatie kunnen verbeteren.

We werken samen met JOGG (Jongeren op gezond gewicht) en GGD. Naast ontbijtproducten ontvangen gezinnen informatie over gezond eten en betaalbaar boodschappen doen. Ouders worden door school of een andere instantie attent gemaakt op het Jeugd Ontbijt.

“Als alleenstaande ouder is het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Het is voor mij niet vanzelfsprekend dat er een gezond ontbijt op tafel staat, hoe graag ik dat ook zou willen. Daarom heb ik hulp van Social Klus gevraagd. Nu kan mijn kind iedere dag met een lekker ontbijtje naar school. Een hele opluchting als je het mij vraagt.”

Kun je moeilijk rondkomen of lukt het niet om genoeg boodschappen voor de hele week in huis te halen? Heb jij kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 17 jaar? Meld je dan snel aan via het aanmeldformulier hieronder. Wij nemen z.s.m. contact met je op.

Vrijwilligers gezocht:

Wil jij je inzetten om kinderen een goede start te geven? Help mee als Social Klus vrijwilliger door op woensdag een ontbijttas te bezorgen aan een vast gezin. Je bent ongeveer een uurtje aan tijd kwijt.

Doneren:

Vind jij of jouw organisatie het belangrijk dat ieder kind gezond kan ontbijten en daardoor goed mee kan komen op school? Doneer een bedrag aan de SocialSpaarpot o.v.v. Roosendaals Jeugdontbijt of neem contact met ons op als je op een andere manier kunt helpen!

Interesse in het jeugdontbijt?