Werkmethode

We denken in mogelijkheden!! Onze visie is dat we daar waar jij behoefte aan hebt, wij willen helpen. Want bij Stichting Social Klus zien we alles als een sociale klus. Durf te vragen!

Onze activiteiten zijn:

  • Praktische Ondersteuning
  • Digitale Ondersteuning
  • Maatjescontact
  • Boodschappenhulp
  • Roosendaals Jeugdontbijt
  • Roosendaal voor Elkaar
  • Roosendaalse Vrienden

We voeren onze diensten uit met vrijwilligers, ondanks dat zij heel erg kundig zijn, heeft dat natuurlijk wel zijn grenzen. Belangrijkste is dat de vrijwilligers er waarde in zien, waardering voor terugkrijgen en vooral plezier hebben in wat ze doen! Bij Praktische Ondersteuning en bij de Boodschappenhulp werken we in kleine teams, want samen een klus uitvoeren is natuurlijk veel leuker.

Ook werken we samen met ondernemers uit de professionele branche, zij krijgen het Social Klus-Keurmerk. Door deze samenwerkingen kunnen we meer aanbieden dan dat we enkel met vrijwilligers zouden kunnen doen. Wel zitten hier (vaak) andere kosten aan verbonden.

Voor alle (potentiële) vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Roosendaal bieden we vanaf 01-01-2020 ondersteuning, advies en educatie in de vorm van de vrijwilligerscentrale Roosendaal voor Elkaar met zijn eigen vrijwilligersacademie Leer van Elkaar. Klik hier om naar de website te gaan. Bezoek onze vrijwilligerswinkel op ma, di, do van 10.00 – 16.00u op de Dokter Brabersstraat 12 in Roosendaal voor al je vragen op het gebied van vrijwilligerswerk. Onderzoek waar jouw talenten liggen!

Als aanvulling op de bestaande maatjescontacten, Stamtafels, ontmoetingsactiviteiten in buurthuizen e.d. hebben wij Roosendaalse Vrienden ontwikkeld. Het is een online platform voor mensen vanaf 18 jaar op zoek naar vriendschap. Eigen activiteiten plaatsen is ook een mogelijkheid, denk aan het opstarten van een kookclub, wandelgroep e.d.. Klik hier om naar de website te gaan.

Wil je onze hulp inschakelen? Bel ons voor een afspraak of vul het aanmeldformulier in.

Onze Flyers