Vitaliteits proeverij

Psychische kwetsbaarheid is geen zwakte, het hoort bij het leven. Iedereen kan in meer of mindere mate met mentale klachten te maken krijgen. Meer openheid, goed zorgen voor zowel lichaam als geest en mee blijven doen; daar staan wij voor!

Met de Vitaliteitsproeverij schenken we aandacht aan het belang van mentaal welzijn binnen een gezonde levensstijl.
De middag staat bol van toffe workshops en we sluiten af met de theatervoorstelling ‘De kracht van kwetsbaarheid’ van de Dames die raken. Hier wil je bij zijn!

WIE, WAT, WAAR?

Datum : zaterdag 28 oktober 2023
Tijd     : 13.00 – 17.00 uur
Inloop : 12.30 uur
Locatie : Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111

Kijk hieronder aan welke workshops jij graag mee wilt doen (max. 2) en of we je zien bij de voorstelling in de theaterzaal. Inschrijven verplicht en vol = vol!

 

Adempauze (60 min), Gretha Gorter ADAPT
Hoe de lichamelijke en mentale gezondheid kan verbeteren door dagelijks een adempauze te nemen.

Flessenpost (60 min), Catalijn van Broekhoven PAUZEPUNT
Gun jezelf een Pauze-Kunst-Moment! In de workshop ‘Flessenpost’ van Pauzepunt ga je creatief aan de slag; je staat letterlijk even stil en realiseert je dat ….. Ook nieuwsgierig? Schrijf je dan nu in voor dit ontspannende Pauzemoment.

Wat ben je leuk! (120 min), Dianne Smits Kunstzinnig Dynamisch Coach
Wat kun je allemaal WEL? Je maakt een hilarisch, bijzonder en inspirerend kunstwerk vanuit ontspanning en beweging met verf en klei.

Dans je vrij! (60 min), Bianca Kroonstuiver PUUR VITAAL BEWUST
Zet jezelf in beweging met dans en kom in verbinding met je innerlijke kracht.

Wandelen voor meer energie (60 min / max 4 km), Daphne Buijk Wandelcoach
Je maakt kennis met Mindfullwalk. Ademhalingsoefeningen en bewustworden staan centraal

Voorstelling ‘De kracht van kwetsbaarheid’, Dames die raken
Ben jij (of ken) jij iemand die weleens te maken heeft gehad met een psychische aandoening? Het is vaak dichterbij dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan je familie, vriendengroep, je werk of vrijwilligerswerk. 43% Van de Nederlanders heeft ooit te maken met een psychische aandoening. Dat raakt ook de omgeving. Wat maakt er ‘gewoon’ over praten dan toch zo lastig?

Op een humoristische, schurende en ontroerende manier word je meegenomen in de wereld van psychische kwetsbaarheid. Aan de hand van afwisselende en herkenbare scènes, komen diverse thema’s aan bod. Bijvoorbeeld: ADHD, depressiviteit en angst; welke impact heeft psychische kwetsbaarheid op je leven; wel of niet open zijn over je kwetsbaarheid; inclusie op de werkvloer.

In deze voorstelling maken Dames die raken het onbespreekbare bespreekbaar. Na de voorstelling is er een interactief na-gesprek met het publiek.

 

Aanmelden? Klik hier